nedelja, 2. december 2012

Pred novo premiero

V začetku decembra Vas bomo presenetili z novo, že sedmo premiero dramske skupine iz Peker in Limbuša. Poleg domačih igralcev sodelujejo s skupino tudi igralci iz Bistrice ob Dravi, Brestanice, Frama, Maribora…

Moliere: Zdravnik po sili


 

Po seriji Partljičevih političnih satir (Štajerc v Ljubljani, Politika, bolezen moja, Gospa poslančeva…) skupina meni, da je sposobna uprizoriti tudi klasično komedijo enega največjih svetovnih komediografov Jena Baptista Moliera. Izbrali smo njegovo ljudsko komedijo ZDRAVNIK PO SILI, v kateri se Moliere norčuje iz zdravstva v 17. stoletju. Tone Partljič, ki komedijo tudi režira, jo je priredil za našo igralsko skupino, napisal nekaj dodatnih vlog in na koncu tudi nekoliko aktualiziral.

Nastopajo:
Slavko Emeršič v naslovni vlogi in Drago Koletnik, Deja Popošek, Nevena Josipović, Gašper Žerjal, Ksenija Onič, Gregor Antoličič, Stanko Zorec, Anica Jurkovič, Majda Cenc, Jože Gruden, Danila Vozelj, Lidija Meznarič, Mirjam Klavž Dolinar, Rosvita Domanjko… Šepetalka je Majda Cvetovski.
Za odersko tehniko, ton in razsvetljavo, skrbita Rok Mlaker in Žan Žmavc.
Sceno in scenske elemente je oblikoval Andrej Jurkovič, za kostume je poskrbela Metka Ajhmajer, plesni mentor je bil Vasja Samec, glasbo izbral Edvard Holnthaner.

Ni komentarjev :