torek, 23. april 2013

S Krpanom na regijsko srečanje Otroških gledaliških skupin Slovenije 2013

Mladinska gledališka skupina, se je v začetku aprila, domačemu in širšemu mariborskemu občinstvu, predstavila s predstavo Martin Krpan. Mladi igralci so s predstavo nastopili tudi v sklopu programa Srečanja otroških gledaliških skupin Slovenije 2013. S svojim nastopom so navdušili tako občinstvo, kot izborno komisijo JSKD, ki je predstavo uvrstila v program regijskega srečanja Otroških gledaliških skupin, ki se bo odvijalo 9. maja 2013, v Šentilju.

Več o nastopajočih in predstavi v GLEDALIŠKEM LISTU , spletnih straneh KD Pekre - Limbuš ter Facebook strani Mladinske gledališke skupine .

Predstavo si bo v mesecu maju, mogoče ponovno ogledati tudi na domačem odru, v Domu kulture Pekre.

2 komentarja :

Franjo Šauperl pravi ...

Iskrene čestitke mladim igralcem in režiserju!

S takimi dosežki soustvarjate ugled Kulturnega društva in hkrati zagotavljate njegovo svetlo prihodnost.

Na mladih svet stoji, starejši vas pa lahko podpiramo, vzpodbujamo in se z Vami veselimo.

Korajžno in vztrajno naprej na odrskih deskah, muza komedije Talia pa naj bo vaša vodnica!

Franjo Šauperl, član UO KD Pekre-Limbuš

Anonimni pravi ...

Spoštovani gospod Šauperl,

hvala za čestitke in lepe želje. Veliko nam pomenijo, še sploh, ker je delo otrok in uspeh, ki so ga dosegli že lani, ko so s predstavo "Saj si vendar punca"osvojili zlato priznanje JSKD, od ljudi, ki bi naj imeli "škarje in platno v rokah", ostalo prezrto in neopaženo. Še več, za marsikoga celo moteče. Ploskala nam je Slovenija, doma, pa je še vedno problem, ker smo "podrejeni" komercialni dejavnosti in ambicijam po oblasti tistih, ki s kulturo pravzaprav nimajo nič skupnega. Vsaj ne s "prostovoljsko kulturo" in produkcijo, ki ne temelji na denarju, oblasti, brezplačnih vstopnicah v prvi vrsti, ampak poudarja dobre odnose med sodelujočimi, prostovoljstvo, spodbuja pripadnosti kraju in ljudem in idejo, da je s poštenim in trdim delom, mogoče doseči na videz nemogoče. Ko smo leta 2011 začenjali jih je bilo kar nekaj, ki so s posmehom gledali na "amaterske otroke in odrasle, ki se gredo gledališča" - danes pa smo ena redkim skupin iz tega dela Slovenije, ki imamo zlato priznanje JSKD in aktualno uvrstitev na regijsko srečanje otroških gledaliških skupin. Naše delo je JSKD v svojem letnem poročilu še posebno izpostavil in pohvalil prizadevnost sodelujočih. A pomembnejše kot to je, da smo velika gledališka družina, da otroci z veseljem prihajajo na vaje in sodelujejo, da so med seboj pravi prijatelji in da s ponosom predstavljajo svoj kraj. Ja, marsikaj imamo.... in kljub vsemu temu obstaja možnost, da morda kmalu več ne bomo imeli gledališke strehe nad glavo.

Hvala za podporo.

Prijazen pozdrav,

Polona Lah