torek, 6. februar 2007

Nadaljevanje tradicije




Kulturno društvo Pekre - Limbuš uspešno nadaljuje tradicijo nekoč zelo aktivnega društva in hkrati povezuje kraja, ki sta tudi sicer zgodovinsko in kulturno povezana. Oba kraja se ponašata s častitljivo tradicijo kulturnega delovanja in organiziranja. Prav zato smo čutili potrebo in dolžnost, da delovanje društva obnovimo. Dom kulture v Pekrah je danes krajanom spet v ponos. Vodstvu Krajevne skupnosti Pekre je z dobrim sodelovanjem in vso materialno pomočjo mestne občine Maribor uspelo v letih od 2002 do 2006 dom v celoti obnoviti.
Za ponovno oživitev društva je bila potrebna le še volja krajanov. Na občnem zboru, 25. januarja 2006, je bilo izvoljeno novo vodstvo, sprejeli smo potrebne akte in obnovili članstvo. S proslavo ob slovenskem kulturnem prazniku smo oznanili, da v Pekrah in Limbušu spet deluje kulturno društvo. Ob Borštnikovem srečanju slovenskih gledališč v Mariboru smo gostili gledališko igralko Mojco Partljič. S koncertom moškega pevskega zbora Slava Klavora Maribor in recitalom smo počastili 100-letnico smrti pesnika Simona Gregorčiča. Povezali smo se z društvi, ki uspešno delujejo v različnih kulturnih okoljih in organizirali gostovanje Kulturnega društva Pameče -Troblje iz Slovenj Gradca.
Pohvalimo se lahko z delovanjem pevske sekcije, v okviru katere deluje mešani pevski zbor Ars Musicae iz Limbuša, pod vodstvom mag. Roberta Šosterja. Zbor uspešno nastopa na naših prireditvah in proslavah. Igralci dramske sekcije pa že vabijo na velik kulturni dogodek, o katerem pišemo na drugih delih teh spletnih strani.

Ni komentarjev :