četrtek, 14. februar 2008

Predstava se lahko začne

Dramska sekcija se je v novi igralni sezoni povečala in pomladila. Včlanjenih je že 22 igralcev. Z veseljem smo medse sprejeli nove člane. Za razvoj skupine so še zlasti pomembni mladi igralci.

Anica Jurkovič (v vlogi tete Angeline) in Tone Partljič (kot režiser) v ustvarjalnem zanosu

Na Festivalu komedije v Pekrah bomo 7. marca nastopili s prvo predstavo, komedijo Čaj za dve. V preteklem letu smo z njo navduševali domače občinstvo in občinstvo na gostovanjih v Črešnjevcu, Hočah, Radljah ob Dravi, na Špas festu v Mariboru, v Murski Soboti in Radovljici.

Z novo komedijo Tri čitalniške šaloigre bomo premierno nastopili 15. februarja. Tudi za to predstavo smo morali zbrati veliko energije in zavzeto delati, da smo prišli do cilja. Vsem, ki smo se podali v te vode, je postalo jasno, da igranje ni zabava. Na odru se nič ne zgodi slučajno. Vsak pogled, vsak premik, vsaka kretnja je skrbno načrtovana. Včasih se nam zdi, da je režiser kar preveč zahteven, čeprav vemo, da je tako tudi prav. Od nikogar ne zahteva nemogoče, pričakuje pa, da vsakdo da od sebe največ, kar zmore. Je pa tudi res, da ta naš Tone nikoli ne skopari s pohvalami in da so vaje zaradi njegovih hudomušnih in iskrivih pripomb tudi zelo zabavne.

Člani dramske skupine vadijo že od decembra 2007, posnetke z vaj si lahko ogledate v zbirki posnetkov:

Tri Saloigre Vaje Februar 2008

Ljudje, ki poleg družinskih,službenih dolžnosti in šolskih obveznosti najdejo čas še za učenje vlog in vaje, zagotovo zaslužijo vašo pozornost in glasen aplavz, spoštovane krajanke in krajani. Zaslužijo si ga tudi vsi tisti, ki postorijo še vse drugo, da se predstava lahko začne.


Anica Jurkovič, vodja dramske sekcije

Ni komentarjev :