ponedeljek, 11. februar 2008










Člane KD Pekre – Limbuš povezuje mladostna zagnanost nove generacije igralcev in izkušenost ter predanost starih odrskih mačkov




Boris Onič, nestor dramske sekcije KD Pekre - Limbuš, se na pekrskih odrskih deskah že dolgo pojavlja. Bil je dolgoletni režiser, igralec pa tudi predsednik DPD Svoboda Pekre - Limbuš. Njegova odlika je predanost požrtvovalnemu in prostovoljnemu delu. Kot režiser se je trudil, da bi z igralci pripravil doživete in kvalitetne predstave. S svojo skupino je gostoval v bližnjih in daljnih krajih ter v okviru ZKO Maribor tekmoval na občinskih in medobčinskih tekmovanjih in osvojil več priznanj in pohval.
Igralci dramske sekcije smo veseli, da se je kot igralec pridružil tudi nam. Preprosto, spoštujemo ga in radi ga imamo.




Boris v vlogi gospoda župnika, premiera Čaj za dve, februar 2007. V predtsavi letošnje sezone "TRI ŠALOIGRE", je Boris napredoval v Boga.





Decembra 2007 se je članstvo društva pomladilo, kar nas zelo veseli. Novi člani so o sebi povedali:

Karmen Košutar

Karmen in Ana na odru
Obiskujem Drugo gimnazijo Maribor, četrti letnik. Zraven šole se že sedem let ukvarjam še s plesom. Z gledališčem in igro sem se prvič srečala pri dramskem krožku že v osnovni šoli. Kasneje pa sem tudi sama pogosto začela zahajati v gledališče. Z igralci smo na vajah preživeli res veliko časa, ampak smo se ob tem vedno tudi zabavali, smejali.



Ana Košutar

Mirko Rudolf in Peter Antolin v šaloigri DETELJICA
Sem dijakinja Druge gimnazije Maribor, hodim v prvi letnik. Zelo me zanima umetnost, predvsem slikanje na platnu kot tudi igranje na odru. Dobila sem priložnost, da se izkažem na odru in tudi pri pripravi scene. Všeč mi je tudi vloga, ki jo igram. Ni se mi bilo težko vživeti vanjo, saj igram Cilko, sestro od Metke. Karmen, ki igra Metko, je tudi moja prava sestra. V igri se malo skregava, kot se tudi večkrat doma.

Peter Antolin

H gledališki skupini sem pristopil, ker me je k sodelovanju povabila prijateljica
Karmen. Za seboj imam eno leto igranja na odrskih deskah in zdelo se mi je zelo zanimivo preizkusiti se v novem gledališču, v komediji in v okolju, ki mi je bilo do sedaj nepoznano. Moram povedati, da je sodelovanje v tem gledališču nekaj boljšega, kar se mi je do sedaj zgodilo. Ljudje, s katerimi sodelujem, so zelo zabavni in rad sodelujem z njimi. Tudi režiser, gospod Tone Partljič, je človek, ki ga moraš spoznati.

2 komentarja :

Anonimni pravi ...

jaz T E OBOŽUJEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!- res

miha pravi ...

res